• Leu / EUR4.9024
  • Leu / GBP5.4966
  • Leu / USD4.4632
Companii

Pasagerii CFR Călători vor avea posibilitatea, din 23 august, să plătească biletele pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă direct în tren, cu cardul bancar

Pasagerii CFR Călători vor avea posibilitatea, din 23 august, să plătească biletele pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă direct în tren, cu cardul bancar

Autor: Roxana Rosu

20.08.2021, 12:44 303

Persoanele care călătoresc, din 23 august, cu trenurile CFR pe ruta Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă vor putea plăti biletel direct în tren, cu cardul bancar, în baza unui parteneriat cu BCR.

Această variantă va fi disponibilă pe patru dintre trenurile care circulă pe această rută.

Trenurile operate de CFR Călători vor avea câte două validatoare de plată prin care oricine îşi poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.

Soluţia dezvoltată de BCR permite ca pe dispozitivele din tren să poată fi efectuate plăţi atât cu cardul bancar, dar şi cu un smartphone sau smartwatch asociat cu un card bancar.

În acest moment, dispozitivele permit achiziţionarea a doua tipuri de bilete: bilet pentru adulţi (10 ani +), cu un cost de 4 lei şi bilet pentru copii (cu vârsta între 5-10 ani, călătoria fiind gratuită pentru cei sub 5 ani), cu un cost de 2 lei.

Călătorii nu plătesc niciun comision pentru achitarea contactless a călătoriei în tren.

„Suntem consecvenţi în dezvoltarea proiectelor şi programelor cu impact în societate, care vin în ajutorul instituţiilor şi cetăţenilor, aducând o îmbunătăţire a calităţii vieţii. Implementarea soluţiei de plată contactless BCR pentru trenurile CFR Călători, care fac legătura între aeroport şi gară, este un alt exemplu de bună practică în digitalizarea transportului în comun şi trecerea spre un oraş inteligent, sustenabil, unde modernizarea şi siguranţa sunt prioritare. Avem 11,5 milioane de plăţi prin card, telefon sau alte dispozitive efectuate în mijloacele de transport în comun în prima jumătate a anului, România fiind pe locul 2 în Europa, cu soluţia de plată NFC (contactless) implementată de BCR în 16 oraşe, aşadar am convingerea că plata contactless în tren va fi apreciată şi adoptată rapid de un număr cât mai mare de călători“, a declarat Dana Dima, vicepreşedinte Retail & Private Banking BCR.

Acest sistem de plată a fost introdus de BCR şi la plata transportului în comun, în oraşele Bucureşti, Sibiu, Oradea, Cluj, Iaşi, Buzău, Timişoara, Reşiţa, Ploieşti, Piteşti, Baia-Mare, Râmnicu-Vâlcea, Sighişoara, Craiova, Arad şi Botoşani, în colaborare cu Regiile de Transport Public.

De asemenea, din martie 2020, BCR a pus în funcţiune, în parteneriat cu Metrorex, un sistem similar în toate staţiile de metrou din Bucureşti.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9024
Diferență: -0,2523
Ieri: 4.9148
Azi: 4.4632
Diferență: -1,1517
Ieri: 4.5152
Azi: 5.4966
Diferență: -1,2078
Ieri: 5.5638
Azi: 4.9026
Diferență: -0,4831
Ieri: 4.9264