• Leu / EUR4.7559
  • Leu / GBP5.4795
  • Leu / USD4.1941
Companii

Pascariu si Sima, atrasi de afacerile imobiliare

Secțiune susținută de Medlife Logo
Pascariu si Sima, atrasi de afacerile imobiliare

Dan Pascariu, presedintele Consiliului de Administratie al UniCredit Tiriac, este implicat, prin intermediul companiei Romfelt Real Estate, intr-un proiect rezidential in Bucuresti in valoare de 60 de milioane de euro.
Principalul actionar al firmei Romfelt Real Estate, cu aproape 50% din actiuni, este un fond de investitii sloven - Aktiva, care a intrat in actionariat prin intermediul a doua companii inregistrate in Insulele Virgine Britanice si respectiv Olanda.
Alaturi de Dan Pascariu, din actionariatul companiei mai fac parte Cristian Sima, fost membru al Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, cu 18% din titluri si Calin Andrei Zamfirescu si Stan Tarnoveanu, ambii fiind avocati asociati in cadrul casei de avocatura Zamfirescu Racoti Predoiu, cu cate 4,94% din titluri.
Adrian Lustig, scriitor si om de afaceri, are 10,83% din actiuni, iar Iuliana Stanescu- 2,97%. Firma are un capital de 1,6 milioane de lei. Adrian Lustig a fost desemnat si presedinte al Consiliului de Administratie al Romfelt.
"Piata imobiliara va ramane atractiva cel putin in urmatorii patru - cinci ani, desi marjele de profit vor continua sa scada", spune Dan Pascariu, care detine 7,38% din actiunile firmei Romfelt. El noteaza ca marjele de castig in domeniul imobiliar s-au ingustat in ultimii trei ani si nici nivelurile actuale nu vor mai fi intalnite in anii urmatori. Cristian Sima nu a putut fi contactat de ZF pentru comentarii. Pascariu spune ca este personal implicat in mai multe proiecte imobiliare, prin intermediul altor companii, insa nu a dorit sa estimeze valoarea investitiilor pe care le-a facut in domeniul imobiliar.
Proiectul rezidential dezvoltat de Romfelt Real Estate este situat pe strada Ziduri intre Vii, in apropierea lacului Fundeni. Anasmblul rezidential va cuprinde la finalizare 660 de apartamente si spatii comerciale. Antreprenorul general pentru acest proiect a fost desemnata compania Bog'Art, iar potrivit contractului, complexul rezidential ar trebui sa fie finalizat in termen de 24 de luni.
Pentru acest proiect, Pascariu spune ca marja de profit ar trebui sa fie de cel putin 100%.
"In ceea ce ma priveste, castigul va fi mult mai mare, fiind raportat la pretul la care am achizitionat actiunile companiei pe piata Rasdaq de la alti actionari", a explicat Pascariu.
Romfelt va finanta dezvoltarea proiectului printr-un imprumut de pana la 40 de milioane de euro, contractat de la Alpha Bank. Creditul, care include si o finantare punte de 6 milioane de euro, este garantat cu ipoteca asupra terenului de aproape 14.000 de metri patrati de pe strada Ziduri intre Vii si bilete la ordin emise de companie in favoarea bancii. Creditul trebuie rambursat in termen de doi ani.
Pana la sfarsitul lunii august, actionarii Romfelt trebuie sa indice apartamentele pe care doresc sa le cumpere in cadrul proiectului si sa achite contravaloarea TVA aferenta pretului de achizitie.
Actionarii firmei au hotarat in cadrul unei Adunari Generale la sfarsitul lunii iulie si majorarea plafonului de indatorare al Romfelt fata de asociati, de la 5 la 6 milioane de euro. Astfel, actionarii au fost invitati sa precizeze suma exacta cu care doresc sa imprumute firma, proportional cu procentul de participare la capitalul social.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7559
Diferență: -0,0357
Ieri: 4.7576
Azi: 4.1941
Diferență: 0,0072
Ieri: 4.1938
Azi: 5.4795
Diferență: 0,2525
Ieri: 5.4657
Azi: 4.1867
Diferență: -0,0668
Ieri: 4.1895