Companii

Păstrăvul Auriu, un vechi restaurant din Bicaz ajuns pe mâna bucătarului Iulian Niculescu, atrage turişti din Germania, Italia şi Elveţia cu preparatele tradiţionale româneşti reinterpretate şi inspirate din Delta Dunării

Chef Iulian Niculescu, proprietar al restaurantului Păstrăvul Auriu: Gastronomia poate deveni un pilon important al turismului în zonă

Autor: Florentina Niţu

01.04.2025, 18:10 9964

„Gastronomia poate deveni un pilon important al turismului în zonă. Bicazul este un colţ de rai pentru drumeţi, ciclişti, pescari şi iubitorii de natură“.

În Bucureşti, restaurantele bune sunt vânate, în primul rând, de locuitorii săi, mai ales la sfârşitul săptămânii, iar cele din centrul vechi – nu numai cele renumite – atrag turişti din toată lumea. Însă străinii nu se opresc doar la Capitală când vine vorba de gastronomia românească, fiind dispuşi să parcurgă circa 300 de kilometri până în Bicaz, judeţul Neamţ, o călătorie de patru-cinci ore. Acolo, Păstrăvul Auriu, un restaurant vechi aflat într-o clădire din anii ’60, a fost revitalizat de chef Iulian Niculescu, care a investit 40.000 de euro în renovare, iar acum atrage turişti din Germania, Italia şi chiar Elveţia. Cum a început totul?

„Totul a început din dorinţa de a aduce la Bicaz un restaurant dedicat preparatelor din peşte, având în vedere că ne aflăm în proximitatea ce-lui mai mare baraj de greutate din ţară şi a Lacului Izvorul Muntelui, supranumit «marea dintre munţi»“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro