Companii

Patria Credit IFN, Fundaţia “Alături de Voi” România şi Federaţia Europeană a Băncilor Etice lansează un IFN dedicat afacerilor cu impact financiar, cu finanţare susţinută de Comisia Europeană

Patria Credit IFN, Fundaţia “Alături de Voi”...

Autor: Roxana Rosu

25.02.2021, 10:39 170

Patria Credit IFN, Fundaţia “Alături de Voi” România şi Federaţia Europeană a Băncilor Etice şi Alternative se asociază pentru lansarea primei instituţii financiare nebancare care va facilita  finanţarea afacerilor cu impact social din România – AFIN.

Noul IFN va fi dedicat în exclusivitate sectorului de economie socială, fiind implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Cei trei parteneri vor demara primele contracte de creditare în 18 luni.

“Ideea acestui IFN vine din nevoia pe care am avut-o chiar noi, ca întreprindere socială, de a avea acces la finanţare pentru dezvoltarea afacerii. Din păcate, în momentul de faţă, România nu are nici un instrument specializat în creditarea întreprinderilor sociale şi acest lucru le afectează competitivitatea şi sustenabilitatea în piaţă. Am decis că este timpul, să ne implicăm şi să creăm un astfel de instrument şi să transferăm expertiza noastră de peste 13 ani în economie socială. Însă nu putem face acest lucru singuri, ci doar împreună cu parteneri cu experienţă bancară, oameni şi companii cu experienţă de business şi întreprinderi sociale dornice să valorifice acest instrument”,a declarat Angela Achiţei, preşedinte ADV România.

Ea a adăugat că peste 30 de instituţii private şi-au anunţat intenţia de a contribui la înfiinţarea şi dezvoltarea acestui instrument.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO