Companii

Patriciu are datorii şi la dealerii Ford şi Fiat de la care a luat în leasing maşini şi utilitare

 Patriciu are datorii şi la dealerii Ford şi Fiat de la care a luat în leasing maşini şi utilitare

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2012, 11:48 888

Mercadia, compania controlată de Dinu Patriciu şi care deţine reţeaua de magazine Mic.ro, Mac.ro şi miniMax, are datorii pentru maşinile luate în leasing nu doar către Ţiriac Auto, ci şi către AutoItalia şi dealerul Ford Business Develompment Team. Insolvenţa Mic.ro a fost cerută de compania Mic.ro Retail, într-un dosar depus marţi la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit unor surse din cadrul companiei Business Development Team, BDT are de recuperat de la Mercadia, restanţe de aproximativ 650.000 de lei, sumă ce reprezintă leasingul automobilelor Ford.

În septembrie 2010 BDT anunţa livrarea primei flote de 20 de maşini Ford Fiesta şi Mondeo pentru personalul Mercadia, ulterior planul fiind să se ajungă la 100 de maşini, în urma unui contract de 1,5 mil. euro. Maşinile au fost fost luate de Mercadia în sistem de leasing operaţional, prin intermediul BDT Rent a Car.

În cazul AutoItalia, compania nu are de recuperat de la Dinu Patriciu decât restanţe de la mentenanţa utilitarelor Fiat transformate în magazine ambulante deoarece cele 131 au fost închiriate prin UniCredit Leasing.

Printre firmele care au cerut în acest an insolvenţa Mic. ro se numără compania de taximetre Meridian, Touring Europabus - aparţinând lui Dragoş Anastasiu, Vel Pitar şi grupul Ţiriac Auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO