Companii

Patriciu vrea sa ajunga la afaceri de 60 mil. € din pariuri sportive, cu 400 de cafenele-agentii

Patriciu vrea sa ajunga la afaceri de 60 mil. € din pariuri sportive, cu 400 de cafenele-agentii

Dan Ionescu, mana dreapta a miliardarului Dinu Patriciu in afacerile Mic.Ro si 1x2 Bet Café Arena, a fost director operational al Rompetrol. Ionescu a lucrat circa zece ani in Rompetrol, fiind unul dintre primii directori recrutati de antreprenorul roman.

09.06.2010, 00:00 1473

Reprezentantii Mercadia - operatorul celor doua retele - auiesit ieri pentru prima data in fata presei la inaugurarea celeide-a 27-a cafenele de pariuri sportive 1x2 Bet Café Arena de pepiata, eveniment de la care Patriciu a fost insa absent.

"Am facut traininguri la aproximativ 500 de oameni pana acum.Investitiile in reteaua de agentii vor fi de peste 40 de milioanede euro", a afirmat Dan Ionescu, mana dreapta a miliardarului romanin cele doua businessuri.

Ionescu, fost director operational al Rompetrol - companie pecare Patriciu a vandut-o kazahilor de la KazMunayGaz in 2007 -,este Managing Partner al 1x2 Bet Cafe Arena si detine 5% dinactiunile acestei retele, potrivit datelor de la RegistrulComertului.

Businessul de pariuri sportive este dezvoltat in parteneriat cugrupul englez Lottomatica, cu afaceri de 3 mld. euro la nivelglobal, care insa nu detine actiuni in cadrul operatorului local alcafenelelor, ci incaseaza un comision din veniturile companieiromanesti.

Piata de profil, estimata la 150 mil. euro, a inregistrat oscadere anul trecut, insa multe retele de agentii de pariurisportive - printre care Sky Bets Sport, Playsis sau Public Bet - aucontinuat sa se extinda in cateva zeci de locuri pentru ca spatiilelibere sunt acum mult mai ieftine decat erau in 2008.

La nivel local sunt in prezent 14 agentii de pariuri cu licentade operare, printre cele mai mari fiind Stanleybet, Astra SportBets, Public Bet, Casa Pariurilor si Pariloto.

"Ne extindem pana se dezgheata piataimobiliara"

Patriciu a numit la conducerea 1x2 Bet Cafe Arena tot un fostmanager din Rompetrol: Iulian Antonache, directorul comercial aldiviziei de retail al companiei petroliere pana in luna februarie,este in prezent CEO al retelei de cafenele.

"Cand se va dezgheta piata imobiliara noi vom avea expansiuneafinalizata. Avem 7 manageri regionali de dezvoltare in acest momentsi ne uitam la orasele resedinta de judet. Putem ajunge in orase cuminimum 25.000 de locuitori", a spus Antonache.

El a mai precizat ca reteaua 1x2 Bet Cafe Arena va ajunge la 40de unitati operationale pana la data transmiterii primelor meciuridin Campionatul Mondial de fotbal (11 iunie).

"La panda" la coltul blocului

In ultimele 8 luni, Patriciu a inchiriat peste 100 de spatiistradale din cartierele din Bucuresti si din orasele mari din tarapentru dezvoltarea businessului de pariuri sportive si aretailerului Mic.Ro.

Reteaua de chioscuri Mic.Ro a intrat in peste 30 de spatiiinchiriate pana acum, majoritatea fiind deschise la parterul unorblocuri.

Ionescu nu a dat detalii despre planul de extindere alretailerului alimentar. "Nu avem inca definitivat conceptul Mic.Ro,cel mai probabil in septembrie vom comunica detalii despre acesteproiecte", a afimat directorul Mercadia.

Ionescu a lucrat circa zece ani in Rompetrol, fiind unul dintreprimii directori recrutati de omul de afaceri Dinu Patriciu,fondatorul grupului petrolier care astazi a ajuns la afaceri depeste 8 miliarde de dolari.

"In octombrie anul trecut a trebuit sa trec de la teorianumerelor mari la teoria numerelor mici", spune zambind DanIonescu. "In orice business lucrezi pana la urma cu aceleasiconcepte."

Vor lua manageri de la marile lanturi straine de magazine?

"Nu ne luptam cu supermarketurile si hipermarketurile si nu avemnevoie doar de oameni cu experienta in retail, pentru ca partea detraining este foarte importanta. Managerii pe care ii recrutamintra intr-un program de formare de circa o luna, cu traineriprofesionisti", a mai afirmat directorul Mercadia.

O piata "in fierbere"

Ieri, circa 1.450 de case de pariuri - adica 97% din totalulagentiilor existente pe piata - au fost inchise in semn de protestfata de propunerea Guvernului de a elimina pragul de neimpozitare acastigurilor obtinute din jocurile de noroc, de 600 lei.

Reprezentantii 1x2 Bet Cafe Arena nu au dorit sa comenteze peacest subiect sau sa dea estimari legate de impactul unei astfel demasuri asupra businessului companiei. "Suntem convinsi ca se va luain final o decizie corecta pentru piata de profil", a declaratIulian Antonache.

Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania a trimis unmemoriu ministrului finantelor Sebastian Vladescu, prin caresolicita o intalnire in vederea analizarii propunerii de impozitarea tuturor castigurilor din jocuri de noroc, decizie care, spunreprezentantii agentiilor, va genera pierderi atat bugetului destat consolidat, cat si bugetului asigurarilor sociale de 4,9 mil.lei lunar.

Pariul pe retailul alimentar: Mic.Ro

Reteaua de chioscuri moderne Mic.Ro opereaza in prezent circa 30de unitati si a intrat pana acum doar in spatii inchiriate, ca sicafenelele de pariuri sportive ale lui Patriciu.

Retailerul vrea sa se dezvolte si prin acordarea francizei unorcomercianti mai mici, potrivit site-ului oficial al retelei, putandajunge astfel pe termen lung la un numar mai mare de spatii decat1x2 Bet Cafe Arena care nu ia in calcul acest tip departeneriate.

Primele informatii despre businessul Mic.Ro de pe piata faceaureferire la dezvoltarea unei retele de magazine pe roti. Astfel,este posibil ca divizia de retail alimentar a companiei sa deschidapana la finele anului primele magazine ambulante.

Prima campanie de promovare a magazinelor Mic.Ro se bazeaza pedistribuirea gratuita a unor vouchere de cumparaturi. Tintaoperatorului este sa atraga in fiecare magazin 300-400 de clientipe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO