Companii

Patronat: Peste 1.000 de agenţii de turism falimentează dacă vor fi obligate să-şi majoreze capitalul

Patronat: Peste 1.000 de agenţii de turism falimentează...

Autor: Andrei Mazurchievici

09.12.2015, 15:54 896

În România sunt licenţiate aproximativ 3.500 de agenţii de turism, dintre care active sunt doar 1.500.

ANAT a solicitat mărirea capitalului social al agenţiilor de turism de la 200 de lei la 25.000 de lei.

"Dacă acest scenariu va fi pus în practică, peste 3.000 de agenţi de turism îşi vor pierde locurile de muncă", a declarat preşedintele PNAT, Dragoş Rădulescu.

Din acest motiv, numeroase agenţii au solicitat aderarea la nou înfiinţatul PNAT, pentru că nu se mai simt reprezentate de ANAT, iar interesele lor nu mai sunt apărate de către această asociaţie, susţine sursa citată. De altfel, ANAT a dat in judecată PNAT, contestând înfiinţarea acestui patronat.

"Activitatea agenţiilor de turism nu justifică un capital social atât de mare şi mulţi au plecat de la zero cu investiţii de o mie sau două mii de euro, ajungând acum agenţii de succes. Dacă cineva le cere agenţiilor mici sau celor aflate la început de drum să plătească încă 25.000 de lei, e ca şi cum le-ar semna falimentul", a mai spus Rădulescu.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ANAT nu au dorit să comenteze acuzaţiile PNAT.

PNAT s-a afiliat la Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), iar Dragoş Rădulescu, preşedintele PNAT, a devenit conform statutului FPTR vicepreşedinte al acestei federaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO