Companii

Patronatul Producătorilor de Medicamente acuză: Fiscalitatea aberantă şi creşterea costurilor de producţie frânează dezvoltarea producţiei locale de medicamente

Dragoş Damian, director executiv al PRIMER şi CEO al Terapia Cluj: 
Niciun fabricant român nu îşi face loc în top 10 valoric al producătorilor de medicamente, deşi siturile de fabricaţie din ţară pun pe rafturile farmaciilor 65% din volumul de medicamente.

Dragoş Damian, director executiv al PRIMER şi CEO al Terapia Cluj: Niciun fabricant român nu îşi face loc în top 10 valoric al producătorilor de medicamente, deşi siturile de fabricaţie din ţară pun pe rafturile farmaciilor 65% din volumul de medicamente.

Autor: Georgiana Mihalache

07.08.2019, 00:05 513

♦ România mai are puţine fabrici care produc local medicamente, în piaţă activând circa 120 de firme care au ca domeniu de activitate fabricarea produselor farmaceutice (CAEN 2120).

Producţia locală de medicamente, care se mai bazează pe câteva companii care mai fabrică pe piaţa ro­mânească, este afectată de reglementările fiscale, de creşterea costurilor de producţie, dar şi de lipsa personalului calificat, potrivit Patronatului Pro­ducătorilor Industriali de Medicamente din Ro­mânia (PRIMER).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO