Companii

Patronatul Zahărului: „Producem din sfeclă de zahăr numai 30% din consum. Depindem de lanţurile de aprovizionare, de import-export“

Patronatul Zahărului: „Producem din sfeclă de zahăr...

Autor: Florentina Niţu

15.04.2020, 11:57 546

Industria zahărului din România mai stă în doar trei jucători, respectiv Agrana - cu sucursale în Roman şi Buzău, Tereos Luduş (Mureş) şi Antrepriza Zahăr Bod din Braşov Producţia de sfeclă de zahăr a fost de 940.000 de tone în 2019.

Gheorghe Bejan, directorul exe­cutiv al Patronatului Zahărului din Ro­mâ­nia, susţine că producţia anuală de zahăr din sfeclă de zahăr este de numai 30% din consumul anual, astfel că Ro­mânia depinde de importul de materii prime, dar şi de produsul finit. Totuşi, în prezent, există provizii de zahăr, iar stocurile sunt suficiente pentru 2020 şi chiar acoperă parţial şi 2021.

„Este destul zahăr pentru perioada în care ne aflăm, iar sectorul se stră­duieşte să acopere necesarul de consum şi o va face cu siguranţă, aşa cum a făcut criză după criză. (...) Noi producem din sfeclă de zahăr numai 30% din ­con­sumul anual, restul se importă ca zahăr alb sau zahăr în dulciuri şi băuturi, dar cel mai mult ca zahăr brut, pe care îl rafinăm în ţară. Apoi, expor­tăm din zahărul rafinat, cu plus va­loare. Depindem de lanţurile de aprovizionare, de import/export“, spune Gheorghe Bejan, directorul exe­cutiv al Patronatului Zahărului din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO