• Leu / EUR4.9437
  • Leu / GBP5.6284
  • Leu / USD5.0679
Companii

Patronul a două hoteluri din Galaţi susţine că angajaţii români sunt neserioşi. „Nu au chef să lucreze pentru venituri absolut decente. Vom aduce asiatici să lucreze“

Patronul a două hoteluri din Galaţi susţine că angajaţii români sunt neserioşi. „Nu au chef să lucreze pentru venituri absolut decente. Vom aduce asiatici să lucreze“

Autor: Miruna Diaconu

09.08.2022, 17:30 578

Grupul de firme Galtour administrează cele două hoteluri ibis şi Mercure din centrul Galaţiului, iar gradul mediu de ocupare al celor unităţi de cazare a fost de 50-60% în primele luni din acest an.

Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea, spune că cele două hoteluri pe care le administrează în centrul Galaţiului se confruntă din ce în ce mai mult cu fenomenul angajărilor pentru doar câteva zile, ceea ce afectează activitatea unităţilor de cazare. Pentru rezolvarea acestei situaţii, antreprenorul va aduce începând cu sfârşitul lunii august lucrători străini.

„Cea mai acută problemă o reprezintă criza majoră cu forţa de muncă atât calificată, cât şi mai puţin calificată. Suntem într-o continuă completare sau chiar reconstrucţie a unor echipe pentru că fenomenul plecărilor individuale, al angajărilor pentru doar o zi sau câteva zile s-a extins la limite greu de gestionat. Procesul se manifestă nu doar din dorinţa de a găsi oportunităţi mai bune, ci pur si simplu din lipsa chefului de a lucra pentru un venit absolut decent, care probabil nu le este necesar. Peste toate acestea tronează incompetenţa, nepriceperea şi dezinteresul de a progresa profesional. Din acest considerent, vom începe de la sfârşitul lunii august un proces intens de integrare a unui cotingent important de lucrători străini pentru toate operaţiunile pe care le derulăm în hoteluri şi restaurante“, spune Traian Sandu.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9437
Diferență: 0,0506
Ieri:
Azi: 5.0679
Diferență: 1,1496
Ieri:
Azi: 5.6284
Diferență: -0,5934
Ieri:
Azi: 5.1569
Diferență: 0,4578
Ieri: