Companii

Patru bănci au o expunere de 16 mil. € pe insolvenţa „Eugeniei“

Dobrogea Grup deţine marca de biscuiţi Eugenia

Dobrogea Grup deţine marca de biscuiţi Eugenia

Autor: Gabriel Razi

04.06.2013, 22:40 5622

Bancpost, Banca Italo-Romena, Alpha Bank şi Banca Transilvania alături de un grup de şase traderi de cereale ce cuprinde nume precum VA Intertrading, CHS, Brise Group, Al­fred Toepfer şi Cargill, au de recuperat datorii cumulate de aproximativ 19,5 milioane de euro de la producătorul brandului de biscuiţi Eugenia.

Compania Do­bro­gea Grup, care deţine marca Eu­ge­nia, a intrat în insolvenţă la începutul aces­tui an. Circa 80% din datorii trebuie recuperate de bănci, în timp ce restul de 3,5 milioane de euro trebuie plătite de Dobrogea Grup traderilor.

„Cheltuielile din exploatare au scăzut cu 13% în anul 2012 faţă de 2011, dar această scădere raportată la scăderea cifrei de afaceri (în lei – n.red.) de 19,1% semnifică în fapt o creştere a chel­tuielilor în corelaţie cu volumul vân­zărilor“, se arată într-un raport al ad­ministratorului judiciar (Fair&Full Consulting) publicat în Buletinul Insol­venţelor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO