Companii

Patru branduri româneşti şi mărcile private au 65% din piaţa apelor îmbuteliate

Patru branduri româneşti şi mărcile private au 65%...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.02.2018, 00:07 4140

Patru branduri româneşti şi mărcile private ale marilor reţele de magazine au acumulat anul trecut vânzări de circa 1,6 miliarde de lei (peste 350 mil. euro), ceea ce reprezintă mai bine de 72% din piaţa de apă îmbuteliată, arată o analiză a ZF pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă Vektor Marktforschung.

În volum, aceste patru branduri – Borsec, AQUA Carpatica, Dorna – Izvorul Alb (apă minerală plată) şi Bucovina- alături de mărcile „no name“ au ajuns anul trecut la vânzări de peste 924 de milioane de litri, adică mai bine de 65% din totalul vânzărilor.

Cel mai vândut brand de apă minerală în funcţie de volumul vânzărilor a rămas anul trecut Borsec, cel mai vechi brand românesc din categoria apelor minerale.

Pe de altă parte, după mai mulţi ani în care Dorna a atacat prima poziţie în clasament, din spate a venit puternic AQUA Carpatica. Atât Dorna, cât şi AQUA Carpatica sunt create de Jean Valvis. Astfel, anul trecut poziţia a doua în topul celor mai vândute branduri în volum de apă îmbuteliată a fost ocupată de AQUA Carpatica. Acesta este urmat în clasamentul celor mai vândute branduri de apă îmbuteliată în funcţie de volum de către Izvorul Alb. Acesta este produsul de pe categoria de apă îmbuteliată plată al brandului Dorna, deţinut de către Coca-Cola HBC România, liderul pieţei de băuturi. Dorna este un brand creat de Jean Valvis şi vândut în 2002 către gigantul Coca-Cola HBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO