Companii

Patru luni pe an, Magazinele Mega Image vor avea roşii, castraveţi şi vinete „made in Romania“

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

21.07.2015, 00:04 811

Retailerul belgian Mega Image, cel mai extins jucător din comerţul local cu peste 420 de magazine sub mai multe branduri, a ajuns să lucreze cu 55 de producători de legume din apropierea Bucureştiului. Iniţiativa belgienilor face parte dintr-un program mai amplu lansat de retailerii străini care afirmă că încearcă să lucreze tot mai mult cu fermieri locali. Astfel, atât Metro Cash & Carry cât şi Carrefour sau Billa au anunţat deja colaborări cu producători români de castraveţi, roşii sau mere, într-o perioadă în care consumatorii locali caută tot mai multe produse „made in Romania“.

WikiZF: Profilul companiei  Mega Image

„Un obiectiv al programului «Gusturi româneşti de la gospodari» a fost acela de a susţine comunităţile locale. Astfel, am inclus în cadrul pro­gramului 55 de producători ce au fost selectaţi după mai multe criterii: zona de provenienţă să fie recunoscută pentru calitatea solului, experienţă de peste trei ani în cultivare, analize pentru teren şi pentru apă, proximitatea terenului faţă de depozitul Mega Image, la maximum 150 km pentru asigurarea prospeţimii“, a spus Mircea Moga, director comercial al Mega Image. Depozitul Mega Image este amplasat în apropiere de Capitală dat fiind că în Bucureşti sunt circa 80% din totalul magazinelor belgienilor. Programul „Gusturi româneşti de la gospodari“ a fost lansat în această vară pentru „alimentarea“ brandului propriu Gusturi Româneşti.

„În cadrul programului şase sortimente de legume de sezon - roşii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia roşu, castraveţi cornişon şi salată verde - ajung în toate magazinele Mega Image din ţară, direct de la producătorii localiî, spun reprezentanţii Mega Image.  Legumele vor fi prezente în magazine în perioada iunie-septembrie.

Inginerii agronomi ai Mega Image se implică în procesul de producţie alături de fermieri, realizând analiza solului şi a apei, alegând soiurile de legume care urmează a fi cultivate. Mai mult, ei verifică întregul proces de producţie, iar un inginer agronom oferă periodic consultanţă fiecărui producător. “În final, în cadrul parteneriatului, Mega Image garantează preluarea întregii producţii.”

Fermele agricultorilor sunt localizate în localităţile: Vidra, Băleni, Colibaşi, Mogoşeşti, Radovanu, Greaca şi Buzău, ìlucru ce permite distribuţia rapidă după cules.

Mega Image a terminat anul trecut cu afaceri de 2,8 mld. lei, în creştere cu 20% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO