Companii

Paul Ivanov, fondatorul transportatorului fluvial Trading Line, vrea să învestească 25 mil. euro la Galaţi, într-un centru de date, ca să piloteze navele de la distanţă, cu ajutorul sateliţilor de internet ai lui Elon Musk

Paul Ivanov, fondatorul transportatorului fluvial Trading...

Autor: Alexandra Matei

15.08.2022, 00:08 1707

Paul Ivanov, fondator şi CEO al transportatorului fluvial Trading Line, îşi propune să dezvolte în portul din Galaţi un proiect bazat pe servicul de internet Starlink, deţinut de Elon Musk, care să permită o latenţă mai bună şi prin care navele să poată fi pilotate de la distanţă.

Acest proiect necesită o investiţie de 25 mil. euro, precizează el, şi este foarte important pentru activitatea de transport fluvial, mai ales în contextul unei viitoare crize de forţă de muncă în această industrie, cei mai mulţi dintre căpitanii de nave fiind aproape de vârsta pensionării.

„Merită această investiţie în contextul în care va veni o criză majoră de resurse umane”, a spus Paul Ivanov, CEO al Trading Line, la emisiunea zilnică de business ZF Live. România are aproape 1.200 de căptiani în total, dintre care 600 au peste 60 de ani. Numărul de nave va creşte în România, susţine acesta, însă resursa umană pentru a putea mişca acele nave se va diminua. Acesta este de părere că nu sunt suficiente doar investiţiile în silozuri şi infrastructură, ci este nevoie şi de resursă umană sau de soluţii care să permită dezvoltarea industriei, cum este cea adoptată de Trading Line, şi anume remote piloting. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO