Companii

Paula Ardelean, Carpatair: Negociem contracte cu touroperatori şi companii aeriene din Italia şi Spania pentru zborurile charter din această vară

Paula Ardelean, Carpatair: Negociem contracte cu...

Autor: Mirabela Tiron

19.01.2015, 08:15 756

Compania aeriană Carpatair, aflată în insolvenţă de la începutul lui 2013 şi care nu mai operează niciun zbor de linie, negociază cu touroperatori şi companii aeriene din Italia şi Spania închirierea avioanelor pentru curse charter pentru sezonul de vară din acest an.

„Vrem să ne asigurăm că vom opera pe timpul verii chartere de sezon. Negociem pentru zboruri din Italia şi Spania spre Grecia şi Turcia. Continuăm şi în acest an să închiriem avioane şi să operăm zboruri charter ca şi anul trecut“, a declarat pentru ZF Paula Ardelean, vicepre­şedintele companiei aeriene. În cazul închirierii avioanelor pentru zboruri charter, plata se face în avans, de aceea nu există riscuri la operare, aşa cum sunt pe zborurile regulate.

Carpatair are în prezent o flotă formată din trei avioane Fokker cu capacitatea de 100 de locuri şi un Boeing cu 148 de locuri, după ce în 2012 a returnat avioanele de tip SAAB com­paniilor de leasing. Singurul avion Boeing al companiei a fost închiriat anul trecut către Belavia, compania naţională din Belarus, pentru o perioadă de trei ani.

Celelalte avioane au fost închiriate anul trecut către compania aeriană spaniolă Volotea şi cea din Marea Britanie Fly Be (low-cost). Vara trecută transpor­tatorul aerian a avut curse din Italia spre opt insule greceşti, iar iarna a operat zboruri charter spre destinaţii de schi, din Franţa, nordul Italiei şi Marea Britanie pentru  un touroperator spaniol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO