Companii

Pe lângă forţa de muncă, pentru IMM-uri cea mai mare provocare rămâne fiscalitatea

Pe lângă forţa de muncă,  pentru IMM-uri cea mai mare...

Autor: Simona Tatu

23.04.2018, 00:07 1290

Deficitul de forţă de muncă este printre principalele pro­bleme cu care se confruntă antreprenorii locali, însă şi mediul fiscal ridică probleme dezvoltării IMM-urilor, a spus Silviu Simiz, CEO şi acţionar al producătorului de îm­brăcăminte Simiz Fashion, la conferinţa ZF IMM.

„Pe lângă forţa de muncă, cea mai mare provocare ră­mâ­ne fiscalitatea. O problematică importantă pentru IMM-uri este legată de felul în care îşi pot dezvolta specialişti. Spre exemplu, putem găsi un şomer şi să îl calificăm, dar el va deveni greu maistru, iar un maistru va deveni greu un sub­inginer şi tot aşa“, a explicat Silviu Simiz.

O altă piedică în calea antreprenoriatului românesc este şi dificultatea IMM-urilor de a se finanţa prin credite bancare.

„Acum trei ani am luat fonduri europene pentru a rea­li­za o pensiune în Focşani şi am ajuns în situaţia de a avea ne­voie să iau un credit, fiindcă investiţia s-a arătat a fi mai ma­re. M-am dus la bancă, au vrut să îmi acorde creditul, dar nu garantat cu pensiunea, ci garantat cu fabrica. Dacă nu aş fi avut fabrica, nu puteam să iau creditul“, a mai spus Silviu Simiz.

El a mai adăugat că realizarea pensiunii s-a ridicat la o investiţie de peste un milion de euro şi că a avut afaceri de peste 250.000 de euro, dar că nici în aceste condiţii banca nu i-a acordat creditul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO