Companii

Pe o piaţă a carburanţilor estimată la 13 mld. dolari, petroliştii se uită spre soluţii de mobilitate şi benzinării electrice

ANALIZĂ

Pe o piaţă a carburanţilor estimată la 13 mld....

Autor: Roxana Petrescu

30.05.2021, 11:17 435

♦ Piaţa carburanţilor, care include producţia locală a rafinăriilor funcţionale (Rompetrol Rafinare, Petrobrazi şi Petrotel-Lukoil), alături de importurile de produse petroliere, a avut o valoare de 12,9 miliarde de dolari (circa 11,3 miliarde de euro) în 2020, în scădere cu circa 5% faţă de 2019, arată calculele ZF făcute pe baza datelor primite de la Euromonitor, companie de cercetare de piaţă.

Vânzările de produse pe­troliere ar putea ajunge anul acesta la circa 13,2 miliarde de dolari (11 mld. euro), în creştere de circa 2% faţă de 2020. Deocamdată, valoarea estimată nu este la nivelul anului 2019, ultimul an de dinaintea pandemiei, iar întrebarea care se ridică este dacă nu cumva vârful petrolului deja a fost atins, mai ales odată cu dezvoltarea soluţiilor alternative de mobilitate.

Chiar dacă piaţa dă semne de redresare, la nivelul celor mai mari jucători din domeniu este vizibilă orientarea şi spre alte soluţii de mobilitate, cum este cazul încărcătoarelor pentru maşinile electrice, concomitent cu transformarea staţiilor în centre de servicii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO