Companii

Pe piaţa polistirenului, producătorii mizează pe construcţiile noi

Pe piaţa polistirenului, producătorii mizează pe...

Autor: Ioan Dornescu

19.07.2015, 00:06 77

Pe parcursul anului trecut, piaţa de polistiren a avut o evoluţie pozitivă pe ambele categorii de produse, atât extrudat, cât şi expandat. Este adevărat, creşterea mai mare s-a simţit pe partea de expandat, în special pe produsele premium. Volumul pieţei de polistiren s-a situat anul trecut undeva la 2,8 milioane metri cubi pe expandat şi aproximativ 300.000 metri cubi pe extrudat”, afirmă Dan Caşcaval, brand manager al companiei Austrotherm România, parte a concernului austriac Schmid Industrie Holding.

Creşterea constantă a pieţei rezidenţiale a avut o influenţă importantă asupra vânzărilor de polistiren din 2014, iar evoluţia la nivel macro a economiei a influenţat masiv deciziile de construcţie, achiziţie sau renovare a locuinţei.

Pe de altă parte, un alt factor care a influenţat piaţa anul trecut a fost reducerea bugetului alocat de către autorităţi pentru reabilitarea clădirilor şi a blocurilor de locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO