Companii

Pelerinajul, singurul tip de turism care creşte şi pe timp de criză

Pelerinajul, singurul tip de turism care creşte şi pe timp de criză

Autor: Liviu Iancu

13.10.2010, 14:55 30

Numărul românilor care fac turism intern de pelerinaj a rămasconstant în ultimii ani, iar călătoriile externe cu tematicăreligioasă sunt în creştere, acesta fiind singurul segment alturismului care nu a fost afectat de criză, potrivitreprezentanţilor agenţiilor de turism şi ai Patriarhiei.

"Pentru acest an estimăm că aproximativ 40.000 de români auplecat sau vor pleca în turism de pelerinaj în afara graniţelor, cu10% mai mult decât anul trecut. Acest gen de turism este încreştere în ultimii doi-trei ani", a declarat agenţiei MediafaxAlin Burcea, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale aAgenţiilor de Turism (ANAT) şi proprietarul agenţiei de turismParalela 45.

Potrivit lui Burcea, preţul mediu al unui pelerinaj extern estede peste 600 de euro de persoană, ceea ce înseamnă că împreună cei40.000 de pelerini cheltuiesc mai mult de 24 de milioane de euroîntr-un an pe excursii religioase în afara ţării.

El a menţionat că din numărul total al pelerinilor, peste 80%merg în Israel.

Potrivit lui Burcea, cei mai mulţi pleacă prin intermediulBisericii şi doar 10.000 de persoane aleg agenţiile de turism.

"Biserica, în loc să lucreze cu agenţiile de turism, şi-a făcutpropriile agenţii. Şi-au făcut agenţii nu doar Patriarhia Română,ci şi episcopiile. Cea mai mare problemă este că sunt destul demulţi preoţi care îşi organizează grupuri de turişti de capul lor,şi nu declară comisionul încasat", a explicat oficialul ANAT.Citi]i mai mult despre pelerinaj, singurul tip de turism carecreşte şi pe timp de criză pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO