Companii

Penny a primit 160 mil. euro de la compania-mamă pentru a accelera dezvoltarea în România.Retailerul are în plan 35-40 de deschideri în 2023

Lanţul de magazine Penny a ajuns la finalul anului trecut la 336 de unităţi de tip discount în România, după 36 de deschideri şi o închidere.

Lanţul de magazine Penny a ajuns la finalul anului trecut la 336 de unităţi de tip discount în România, după 36 de deschideri şi o închidere.

Autor: Cristina Roşca

08.03.2023, 09:00 1995

♦ Discounterul german este printre puţinele companii care au anunţat accelerarea dezvoltării pe plan local, într-o perioadă în care deja unii jucători frânează expansiunea din cauza contextului economic şi a inflaţiei care a dus la costuri mai mari de construcţie.

Retailerul cu profil discount Penny România a primit recent o infuzie de capital în valoare de 160 mil. euro de la compania-mamă din Germania, bani ce vor fi folosiţi pentru a accelera dezvoltarea de pe plan local, conform datelor ZF.

Astfel, compania Rewe Projektentwicklung România SRL, cea care operează investiţiile imo­biliare ale Penny pe plan local, a primit în decembrie 2022 aproape 80 mil. euro (393 mil. lei) din Germania, aceasta fiind cea mai mare infuzie primită de o firmă autohtonă în acea lună, arată datele de la Registrul Comerţului. Ulterior, în ianurie 2023, o sumă similară a fost injectată, de această dată fiind a doua cea mai mare majorare de capital.

Aceste sume de bani vin în contextul în care retailerul are în plan 35-40 de deschideri în 2023, cel mai alert ritm de la intrarea pe piaţă şi aproape de două ori mai rapid decât media ultimului deceniu. Dis­counterul ger­man este printre puţinele compa­nii care au anunţat accelerarea dezvoltării pe plan local – alături de Carrefour -, într-o peri­oa­dă în care deja unii jucători frânează expan­si­unea din cauza contextului economic şi a in­flaţiei care a dus la costuri mai mari de con­strucţie. Un magazin ajunge să coste astăzi şi cu 1-1,5 mil. euro mai mult ca acum 2-3 ani, spun sursele ZF din piaţă, valoarea exactă diferind în funcţie de suprafaţa spaţiului şi de alţi factori. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO