Companii

Penny Market merge după corporatişti în Pipera cu magazinul numărul 157, primul din acest an

Penny Market merge după corporatişti în Pipera cu...

Autor: Cristina Roşca

18.02.2014, 19:28 570

Lanţul de magazine cu profil discount Penny Market, parte a grupului german Rewe, va deschide astăzi un magazin pe strada Pipera numărul 2H, în cartierul cu acelaşi nume unde lucrează câteva mii de corporatişti.  Potrivit datelor ZF, acesta este primul magazin deschis de nemţi în acest an, fiind unitatea numărul 157 a reţelei.

Anul trecut compania, care deţine pe segmentul magazinelor de discount două branduri, Penny Market  (mai mici) şi XXL Mega Discount (mai mari), a deschis 14 magazine. Pe acest segment al magazinelor cu profil de discount există doar doi jucători, respectiv Penny Market şi Lidl, intrat pe piaţa locală în 2011 prin preluarea Plus Discount.

Germanii de la Rewe mai au în România şi supermarketurile Billa. Pe segmentul de discount nemţii au obţinut în 2012 – ultimul an pentru care există informaţii publice – afaceri de 432 mil. euro, în creştere cu sub 5% faţa de 2011.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.02.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO