Companii

Penta Investment a transferat banii pentru preluarea A&D Pharma. Mai e un pas, acordul Concurenţei

Gigantul  A&D Pharma, care cuprinde distribuitorul de medicamente MediPlus şi farmaciile Sensiblu şi Punkt, este de mai mulţi ani liderul pieţei farma locale cu afaceri de 5,7 mld. lei (1,3 mld. euro) în 2016.

Gigantul A&D Pharma, care cuprinde distribuitorul de medicamente MediPlus şi farmaciile Sensiblu şi Punkt, este de mai mulţi ani liderul pieţei farma locale cu afaceri de 5,7 mld. lei (1,3 mld. euro) în 2016.

Autor: Cristina Roşca

23.04.2018, 00:04 876

♦ Consiliul Concurenţei a anunţat la începutul lunii aprilie că pune în discuţie angajamentele fondului de investiţii Penta Investment - vânzarea a 18 farmacii sub brandul Arta - pentru a putea prelua A&D Pharma.

Tranzacţia dintre fondul de investiţii Penta Investment şi antreprenorii care au fondat grupul A & D Pharma s-a închis, mai exact cehii au transferat banii în contul acestora din urmă, potrivit surselor ZF. Valoarea totală a tranzacţiei este de circa 350-400 mil. euro, conform datelor din piaţă, însă plata se va face în etape, mai exact se va achita o sumă iniţial pentru ca apoi, în funcţie de rezultatele din următorii ani să fie plătite noi tranşe.

Pentru ca tranzacţia să fie finalizată lipseşte acordul Consiliului Concurenţei, care a anunţat la începutul lunii aprilie că pune în discuţie angajamentele fondului de investiţii Penta Investment - vânzarea a 18 farmacii sub brandul Arta - pentru a putea prelua A & D Pharma. Până la închiderea ediţiei, Concurenţa nu a anunţat că şi-a dat acordul pentru ca cel mai mare grup farma din România, cu afaceri totale de peste 1,3 mld. euro în 2016, să îşi schimbe acţionarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO