Companii

Pentru prima dată, ZF organizează o conferinţă la Chişinău: „Republica Moldova - România. Investiţii, comerţ, finanţare“. Cum îşi împart antreprenorii şi multinaţionalele afacerile din Republica Moldova

Pentru prima dată, ZF organizează o conferinţă la...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.07.2018, 00:07 108

Peste 33.000 de firme erau active la nivelul anului 2016 (ultimele date disponibile) în Republica Moldova, acestea generând o cifră de afaceri totală de circa 300 de miliarde de lei moldoveneşti (în jur de 14 mld. euro şi 17 mld. dolari), arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor Biroului Naţional de Statistică şi ale Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Republica Moldova.

Ziarul Financiar va organiza pe 12 iulie la Chişinău împreună cu Banca Transilvania şi Victoriabank conferinţa „Republica Moldova – România. Inves­tiţii, comerţ, finanţare“, prin care vrea să aducă la aceeaşi masă antre­pre­nori, bancheri, economişti, manageri din România şi Republica Moldova pentru a găsi împreună cele mai bune idei pentru creşterea economică, dar şi pentru dezvoltarea culturii antrepreno­ria­le şi de business peste Prut.

Astfel, ZF a început o serie de articole despre indicatorii economici şi de business ai Republicii Moldova, iar în ediţia de astăzi tema analizei este reprezentată de numărul de com­pa­nii, cifra de afaceri şi numărul de salariaţi din întreprinderi.

Cea mai mare parte din cifra de afaceri a companiilor de peste Prut este adusă de întreprinderile cu acţionariat local, astfel că 58% din cifra de afaceri este adusă de companii antre­pre­no­riale, în timp ce străinii contribuie cu 30% la business. Restul este adus de companiile de stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO