Companii

Percheziţii la CFR Călători şi CFR Marfă, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie

Percheziţii la CFR Călători şi CFR Marfă, într-un...

Autor: Otilia Ciocan, Ancuta Stavar

28.10.2014, 10:03 149
 

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări "într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014".

Anchetatorii au descins, marţi dimineaţă, la 22 de adrese din municipiul Bucureşti şi judeţele Cluj, Ilfov şi Galaţi, dintre care două la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice.

Surse judicare declarau, pentru MEDIAFAX, că instituţiile publice unde se fac percheziţii sunt CFR Călători şi CFR Marfă.

Conform surselor citate, printre societăţile comerciale vizate de percheziţii se numără şi SC Transferoviar Călători, punctul de lucru din Bucureşti.

De asemenea, surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că procurorii DNA au descins şi la sediul societăţii Remarul 16 Februarie.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Remarul 16 Februarie, Călin Bărbuţan, a refuzat să ofere informaţii.

"Nu vreau să comentez pe marginea unei anchete", a spus Bărbuţan.

Remarul 16 Februarie SA a fost înfiinţată în anul 1870 şi este o societate cu capital integral privat, românesc, care are ca obiect principal de activitate construcţia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferată.

Acţiunea procurorilor este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO