Companii

Peste 1.000 de companii au devenit producătoare de energie prin panouri solare. Clubul prosumatorilor a ajuns la aproape 17.000 de membri, dublu faţă de iunie 2021

Peste 1.000 de companii au devenit producătoare de...

Autor: Roxana Petrescu

21.07.2022, 16:15 1087

Goana companiilor şi a persoanelor fizice de a face pasul spre producţia de energie verde pentru a obţine economii la factură se vede în cifre. Problema este că încep să apară întârzieri în realizarea proiectelor din cauza lipsei echipamentelor şi a forţei de muncă.

În România, după primele cinci luni din an, erau 16.855 de prosumatori, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Precizăm că la sfârşitul lunii iunie 2021 în România erau racordaţi la reţeaua de distribuţie a energiei electrice din România 7.313 prosumatori“, au precizat repre­zentanţii Autorităţii Naţionale de Regle­mentare în domeniul Energiei (ANRE). La finalul anului trecut, comunitatea prosumatorilor ajunsese la 13.707 membri, tot potrivit datelor furnizate de ANRE. Creşterea accelerată a numărului de prosumatori, adică acei consumatori care au devenit şi producători de energie prin investiţii proprii în generare, mai ales prin echipamente solare, vine în contextul scumpirii dramatice a energiei electrice.

Potrivit specialiştilor din piaţă, în cazul persoanelor fizice, în principiu kitul de 3 kilowaţi, susţinut de AFM (Administraţia Fondului pentru Mediu) ar trebui să aibă un impact considerabil la factură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO