Companii

Peste 1.700 de companii mici şi mijlocii - ferme, crame ori microberării - s-au înscris în programul Agro IMM Invest pentru finanţare în prima săptămână de la deschidere

Peste 1.700 de companii mici şi mijlocii - ferme, crame...

Autor: Florentina Niţu

30.04.2021, 00:05 1537

♦ Mircea Grigoriu, manager al companiei Micul Fermier Grifarm, din localitatea Uzunu, judeţul Giurgiu, care produce mere şi struguri de masă, vrea să acceseze un credit pentru o nouă livadă de meri.

Peste 1.700 de afaceri mici şi mijlocii din sectorul agro-alimentar s-au înscris în programul Agro IMM Invest pentru finanţare în prima săptămână de la deschidere, se arată într-un comunicat de presă al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. În totat, atât în programul IMM Invest 2021, cât şi în Agro IMM Invest s-au înscris peste 10.000 de companii, iar suma solicitată este de 12,7 miliarde de lei.

„Măsurile implementate de către în cadrul programului de guvernare, IMM Invest – accesul la capital financiar cu un plafon de garantare de 14 miliarde lei, Agro IMM Invest - accesul fermierilor la capital financiar cu un plafon de garantare 1 miliard lei, (...), devin pilonii de relansare a economiei româneşti şi reprezintă răspunsul la necesităţile crizei actuale, care a adus multe provocări dar şi multe oportunităţi de resetare a sectorului IMM şi de deschidere a sistemului bancar către finanţarea economiei”, a declarat Dumitru Nancu, director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO