Companii

Peste 3.100 de locuinţe din Bucureşti sunt dezvoltate de antreprenori cu afaceri din afara imobiliarelor

Peste 3.100 de locuinţe din Bucureşti sunt dezvoltate...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.01.2019, 00:07 1200

Mai mulţi antreprenori români şi străini ale căror businessuri principale sunt din afara domeniului real-estate au pariat în ultimii ani pe sectorul rezidenţial, în condiţiile în care, până acum, vânzările de locuinţe au fost pe un trend ascen­dent.

Ansamblurile in­cluse în analiza ZF con­centrează inves­ti­ţii de aproxi­mativ 270 de milioane de eu­ro şi cu­mu­lează 3.100 de locuinţe.

Cel mai amplu, atât ca valoare, cât şi ca nu­măr de unităţi, este com­plexul Atria Urban Resort, dezvoltat de Liviu şi Eugen Lepă­datu, care au dezvoltat distribuitorul de produse IT&C Tornado, împreună cu SIF Moldova. La sfârşitul anului trecut, Liviu Lepădatu spunea că investitorii au în plan să dezvolte şi alte proiecte imo­biliare pe suprafeţe mari, cu înălţime joasă şi spaţii verzi, şi nu blocuri-turn.

Piaţa rezidenţială a fost o opţiune şi pentru antreprenori din domeniul mo­bilei - Dan Şucu, avo­ca­tură - Nicuşor Stan, auto - Ali Madadi, ges­tionarea de­şeu­rilor - Corne­liu Pascu, res­tau­rante - An­drei Iuşut, tu­rism - Alin Burcea, sau de­coraţiuni inte­rioa­re - Andrei Ichim şi Carmen Dragoş.

Pe lângă aceştia însă, există şi oameni de afaceri care s-au îndreptat către rezidenţial după ce au acumulat experienţă în industria construcţiilor, cele două domenii fiind conexe şi putând susţine transferul de cunoştinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO