Companii

Peste 40.000 mp de birouri sunt subînchiriate de firme de IT, telecom şi chiar avocatură, iar suprafaţa creşte. Birourile vor prelua rolul de „hub şi club“, ceea ce înseamnă că trebuie să fie transformate în medii de lucru care să favorizeze cooperarea, întâlnirile de afaceri şi sociale. Birourile vor prelua rolul de „hub şi club“

Tendinţe în business

Peste 40.000 mp de birouri sunt subînchiriate de firme...

Autor: Bogdan Alecu

15.10.2020, 18:35 264

Birourile vor prelua rolul de „hub şi club“, ceea ce înseamnă că trebuie să fie transformate în medii de lucru care să favorizeze cooperarea, întâlnirile de afaceri şi sociale.

Peste 1% din piaţa de birouri din Capitală este repre­zentat de suprafeţele subînchiriate de companii, suprafeţe la care firmele vor să renunţe, însă din cauza contractelor în derulare trebuie achitate chiriile.

„În acest moment, doar din spaţiile anunţate şi confirmate în piaţă, avem aproximativ 1,3% din stoc total, adică în jur de 40.000 mp, însă ne aşteptăm la o creştere a acestei suprafeţe, pe măsură ce companiile îşi vor definitiva noile strategii de business adaptate la condiţiile actuale de lucru“, a explicat Marius Şcuta, Head of Tenant Representation and Office Representation în cadrul companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

El subliniază faptul că în acest moment sunt spaţii la subînchiriere de la firme din domeniul IT, telecom, financiar, suport/call centere, consultanţă şi avocatură.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO