Companii

Peste 500 de angajaţi ai uzinei lui Copos de la Piteşti au intrat în grevă

Autor: Mediafax

08.11.2010, 11:06 20

Angajaţii societăţii producătoare de motoare electrice Ana Imepdin Piteşti, controlată de omul de afaceri George Copos, au intratîn grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineaţă, şiprotestează în faţa fabricii, cerând majorarea salariilor, scrieMediafaxBusiness.

Potrivit liderului sindicatului societăţii, Florin Stănculescu,negocierile cu patronatul au intrat în impas după ce sindicaliştiiau cerut o majorare a salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie,iar administraţia a oferit o sumă mult mai mică.

"Am avut negocieri cu patronatul în care am cerut o majorare asalariilor şi condiţii de muncă mai bune pentru cei 540 desalariaţi, dar patronatul a onorat revendicările noastre doar înmică măsură. În 27 octombrie am fost în grevă de avertisment şi,conform legislaţiei în vigoare, de astăzi (luni-n.r.) am declanşatgreva generală pe termen nelimitat", a spus liderul sindical.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO