Companii

Peste 60 de crame vor aduce sute de vinuri la Good Wine 2019, târg aflat la ediţia a 23-a

Peste 60 de crame vor aduce sute de vinuri la Good Wine...

Autor: Florentina Niţu

28.03.2019, 09:15 502

Circa 60 de crame româneşti şi străine vor participa la Good Wine – Bucharest Wine Fair 2019, cel mai longeviv târg de vinuri din România, aflat la ediţia a 23-a, organizat în perioada 5-7 aprilie, la Romexpo.

Printre cramele participante se numără: Domeniile Urlaţi, Crama Oprişor, Jidvei, Gitana Winery, Crama Trantu, Vinăria Hînceşti, Domeniile Tohani, Domeniul Bogdan, Crama Viişoara, Conti Zecca, Domeniile Sâmbureşti, Domeniile Ostrov, Domaine Muntean şi Letrari.

La aniversarea de zece ani de existenţă, reprezentanţi târgului au creat o platformă educaţională, Good Wine Academy, care va debuta cu patru cursuri pentru începători şi pentru cunoscători avansaţi. Preţul unui curs este de 35 de lei, iar durata acestuia este de 50 de minute.

„Industria vitivinicolă este foate importantă. România este al 13 producător mondial de vinuri. Am găsit oameni care să investească 100% fondurile de retehnologizare şi ne-am dus către educaţie şi dezvoltarea pe multe direcţii. Am observant în ultimii ani că există o nevoie foarte mare a publicului tânăr şi a publicului aspirant să cunoască partea aceasta şi, în acelaşi timp, există nevoia cramelor. Eu sunt foarte entuziastă de industria vitivinicolă, văd eforturile producătorilor şi văd cum a crescut calitatea vinurilor şi cred că merită”, a spus Andreea Păunescu, directorul general al târgului Good Wine, în cadrul avandpremierei celei de-a 23-a ediţii a târgului. Ea a adăugat că în viitorul apropiat vor mai face proiecte speciale pentru publicul aspirant, unul dintre ele implicând zona digitală.

Organizatorii au conceput şi o zonă de entertainment, Good Wine Social Area, unde vizitatorii pot să-şI testeze cunoştinţele despre vin, jucând la ruleta Wine Casino, unde pot câştiga premii.

De asemenea, vizitatorii pot savura şi îngheţata cu vin şi tot în cadrul târgului vor avea loc lansări de carte şi conferinţe tematice pentru domeniul HoReCa.

Târgul va începe vineri, 5 aprilie, de la ora 17:00. Sâmbătă şi duminică programul va fi de la 11:00 la 20:00.

Preţul unui bilet la târg este de 35 de lei pentru vineri, iar sâmbătă şi duminică costul acestuia este de 50 de lei/ persoană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO