Companii

Peste 65.000 de turişti străini au ajuns, anul acesta, cu nave de croazieră în Portul Constanţa

Peste 65.000 de turişti străini au ajuns, anul acesta,...

Autor: Cosmin Vaideanu

20.10.2014, 00:00 32

Directorul comercial al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, George Vişan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că numărul turiştilor străini care ajung în ţara noastră cu nave de croazieră a crescut, începând din 2008, cu 20 la sută în fiecare an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Dacă în 2008 înregistram 15.000 de turişti, an de an această cifră a crescut constant cu 20 la sută. Anul acesta la acest moment înregistrăm 65.000 de turişti. Sezonul se va închide în 15 noiembrie când va fi ultima navă care va vizita Portul Constanţa în acest an. Sperăm să atingem undeva la 70.000 de pasageri care au tranzitat în acest an Portul Constanţa”, a afirmat George Vişan.

El a precizat că Administraţia Porturilor Maritime intenţionează anul viitor să realizeze un nou terminal pentru pasageri în apropierea celui deja existent, acesta urmând să fie utilizat în cazul în care două nave de croazieră sosesc în acelaşi timp în port.

De asemenea, directorul comercial al APMC a spus că doreşte ca împreună cu autorităţile locale să fie înfiinţată o linie de transport în comun care să lege terminalul de pasageri de centrul oraşului.

El estimează că anul viitor numărul turiştilor care vor sosi pe nave de croazieră în Portul Constanţa va fi cel puţin la nivelul din 2014, fiind posibilă chiar o uşoară creştere.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că judeţul Constanţa reprezintă un obiectiv interesant pentru turiştii străini atât în timpul sezonului estival, cât şi în extrasezon.

”Cred că judeţul Constanţa reprezintă un obiectiv interesant pentru un turist străin atât în perioada sezonului estival, cât şi în extrasezon. Îmbucurător este faptul că multe dintre navele de croazieră şi-au prelungit perioada de şedere în ţara noastră, iar acesta este un lucru care permite agenţiilor de turism să diversifice ofertele şi să extindă programele pentru turiştii care vin şi optează să coboare pe ţinut românesc”, a afirmat Mirela Matichescu.

Turiştii pot alege excursii la Bucureşti, în Delta Dunării, la Cetatea Histria, la Crama Murfatlar sau pot opta pentru vizitarea obiectivelor din municipiul Constanţa.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi turişti care au ajuns în ţara noastră în acest an cu nave de croazieră au fost americani, urmaţi de italieni, francezi şi germani.

Sezonul de croaziere în 2014 a fost deschis în Portul Constanţa în 1 aprilie şi se va încheia în 15 noiembrie.

În anul 2013, aproximativ 55.000 de turişti au ajuns cu nave de croazieră în Portul Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO