Companii

Peste 7.000 de companii româneşti au datorii de peste 1 milion de lei la bugetul de stat, valoarea debitelor restante fiind de 73 mld.lei. Dintre acestea, 2.600 de firme pot încă solicita reorganizarea datoriilor la stat

Peste 7.000 de companii româneşti au datorii de peste 1...

Autor: Roxana Rosu

03.03.2021, 12:47 139

Peste 7.000 de companii româneşti au datorii de peste 1 milion de lei la bugetul de stat fiecare şi se confruntă cu o dublă criză, a datoriilor la bugetul de stat şi cea generată de pandemie, iar valoarea debitelor restante ale acestora se ridică la 73 mld. de lei, arată o analiză realizată de CITR.

De asemenea, 2.600 dintre aceste companii îşi pot reorganiza încă datoriile la stat prin procedura OG6, prin depunerea notificării către ANAF până la 31 martie.

„În 2021 companiile trebuie să fie dispuse să facă schimbări profunde în modul în care fac business, să îşi regândească strategiile, să schimbe pieţele pe care activează, să îşi adapteze produsele şi procesele de producţie, şi să-şi revizuiască planurile de extindere şi de dezvoltare. Într-un moment în care tendinţa este de a eficientiza şi reduce cât mai mult costurile, câştigătorii vor fi cei care vor inova, vor investi în digitalizare şi în dezvoltarea capabilităţilor resurselor umane şi vor fi dispuşi să apeleze la mecanisme de redresare şi să acţioneze preventiv. Adaptabilitatea, puterea de anticipare a schimbărilor şi gestionarea riscurilor sunt cheia prevenţiei pentru companiile româneşti”, a declarat Andra Olar-Caragea, CEO CITR.

Deşi 15% dintre managerii români respondenţi ai studiului Confidex by Impetum Group au declarat că presiunea pe cashflow a scăzut comparativ cu primele trimestre ale crizei, iar încrederea managerilor în economie e în creştere, atingând 45 de puncte din 100, datoriile la bugetul de stat continuă să se acumuleze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO