Companii

Peste 700 de unităţi de cazare au fost adăugate în perioada pandemiei. Hotelurile au pierdut teren în faţa micilor pensiuni. „Este un efect al crizei“. Anul trecut, numărul pensiunilor agroturistice era de aproape 3.500, faţă de 2.800 în 2019, conform INS

Peste 700 de unităţi de cazare au fost adăugate în...

Autor: Miruna Diaconu

29.01.2023, 11:50 294

Pandemia a dat încredere marilor in­ves­titori sau micilor antreprenori de a-şi plasa banii în proiecte de ospitalitate, de la mari proiecte hoteliere, cu sute de camere, până la tiny house-uri, A-frame-uri şi diverse alte concepte potrivite pen­tru micile pensiuni.

În 2022, piaţa a numărat cu 700 de unităţi de cazare mai multe decât în 2019, însă această creştere a fost susţinută de deschiderea a tot mai multor unităţi mici de tip pensiune, pe când hotelurile au pierdut teren, fiind cu şase mai puţine faţă de 2019, conform datelor Institutului Naţional de Statistică. Anul trecut, piaţa locală număra peste 9.100 de unităţi de cazare, faţă de 8.400 în 2019.

Motivul pentru care numărul de hote­luri a fost în scădere anul trecut, spune Cris Micuţ, consultant în ospilitate, este faptul că multe dintre hotelurile locale sunt vechi, având o nevoie urgentă de renovare. Cu hoteluri care nu se mai pot ridica la standardele actuale impuse de piaţă, soarta acestor unităţi este de a sfârşi prin a fi închise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO