Companii

Peştera şi Cernavodă, noile „sate eoliene“ din Dobrogea

Peştera şi Cernavodă, noile „sate eoliene“ din Dobrogea

Autor: Roxana Petrescu

20.10.2010, 23:52 526

Grupul Energias de Portugal, unul dintre cei mai maridezvoltatori de parcuri eoliene din Europa, va finaliza înurmătoarele săptămâni o investiţie de 400 de milioane de euro înDobrogea, unde va monta 76 de turbine eoliene în localităţilePeştera şi Cernavodă, două noi "sate eoliene" după localitateaFântânele, unde a fost dezvoltat cel mai mare proiect de acest tiprealizat de CEZ.

În total, cele două proiecte cumulează 228 MW, 90 MW la Peştera şi138 MW la Cernavodă, turbinele fiind livrate de danezii de laVestas.

"În câteva săptămâni, Energias de Portugal va finaliza lucrările şila cel de-al doilea parc eolian, cel de la Cernavodă. Lucrările laparcul de la Peştera sunt deja finalizate. Intenţia investitoruluieste aceea ca până la sfârşitul acestui an majoritatea turbinelorsă fie preluate în reţeaua de electricitate", a spus AlexandruTeodorescu, reprezentant al Wind Expert, compania care le-a oferitconsultanţă celor de la Energias de Portugal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO