Companii

Petre Daea îşi readuce la viaţă proiectul de suflet: Vom redeschide Casa de Comerţ Unirea. Asigurăm accesul consumatorilor la produse proaspete prin lanţul scurt de aprovizionare

Petre Daea

Petre Daea

Autor: Florentina Niţu

29.08.2022, 00:05 1442

Povestea tumultuoasă a Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, o companie înfiinţată de Ministerul Agriculturii în fostul mandat al lui Petre Daea, în ianuarie 2019, cu capital integral de stat de 93 milioane lei, continuă după o lungă pauză, deşi părea că Adrian Oros, ministrul care l-a înlocuit pe Daea, îi pusese capăt definitiv la finalul anului 2020. 

„Vom redeschide Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea“, a spus Petre Daea, actualul ministru al agriculturii, contact de ZF. Oros a închis acest proiect motivând la vremea respectivă că nu i se pare „serios“ şi că „vremea gostaturilor a trecut“.

Totuşi, revenit la putere, Daea a dorit să-şi readucă la viaţă proiectul de suflet şi în şedinţa guvernului de vineri, din 26 august 2022, a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului ce completează OUG nr. 26/2013 privind întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unităţile administrativ-teritoriale sunt acţionari unici ori majoritari sau deţin direct ori indirect o participaţie majoritară. Astfel, Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, la care Ministerul Agriculturii este acţionar unic, îşi poate fundamenta bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2022 şi poate să crească operaţionalizarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO