Companii

Petrecerile de Crăciun ţin ocupate sălile hotelurilor de lux toată luna decembrie

Petrecerile de Crăciun ţin ocupate sălile hotelurilor de lux toată luna decembrie

Autor: Mirabela Tiron

24.11.2010, 23:20 221

Multinaţionalele din IT&C, farma, FMCG şi alte domenii, careorganizează pentru angajaţi petrecerea de Crăciun în hotelurile decinci stele din Capitală preferă sandwich-urile cu caviar în loculpreparatelor tradiţionale, cel mai ieftin meniu începând de la 25de euro de persoană (fără TVA) şi ajungând la 130 de euro depersoană, potrivit informaţiilor din piaţă.

"În fiecare zi începând cu 1 decembrie şi până pe 22 decembrievom avea câte o petrecere de Crăciun în hotel. Anul acesta am avutmai multe solicitări din partea companiilor pentru acest tip deeveniment faţă de anul anterior", a declarat Adrian Adam,directorul de marketing şi de vânzări al Radisson Blu, hotelul decinci stele cu cea mai mare capacitate (424 de camere) dinCapitală.

Adam a precizat că în cadrul hotelului Radisson se vor organizapetreceri de Crăciun atât pentru companiile care au doar 50 deangajaţi, dar şi pentru companii cu peste 1.000 de salariaţi.

Printre cei mai "fideli" clienţi ai petrecerilor de Crăciun suntcompaniile multinaţionale. Adrian Adam nu a precizat însă cu cecompanii s-au semnat contracte, pe motiv de confidenţialitate.

Încasări de zeci de mii de euro

"Sunt unele companii care au în meniu preparate deosebite,inclusiv sandwich-uri cu caviar. De asemenea, unele firme au optatpentru pachetul de băuturi care include whisky, gin şi alte băuturialcoolice, nu doar bere şi vin", a precizat el.

Petrecerile de Crăciun vor fi organizate atât în sălile deconferinţe, cât şi în restaurantele hotelului. Radisson Bluoperează restaurantul Dacia Felix Restaurant, cu o capacitate de220 de locuri, Prime Steaks & Sea Food, cu 44 de locuri,cafeneaua Citta şi barurile Bla Lounge Bar, Dark Bla Bar şi LightBla Terrace.

"Pentru companiile care vin cu peste 1.000 de angajaţi,petrecerea se va organiza atât la parterul hotelului, cât şi laetajul unu", a spus Adam, adăugând că încasările hotelului dinpetrecerile de Crăciun se vor ridica la câteva zeci de mii de euro,în condiţiile în care preţul unui meniu începe de la 60 de euro depersoană şi poate ajunge la 130 de euro în funcţie de mâncarea şibăuturile incluse.

În primele nouă luni ale anului veniturile provenite dinsegmentul de food & beverage (mâncare şi băutură) ale hoteluluide pe Calea Victoriei au crescut cu 13,3% faţă de aceeaşi perioadăa anului trecut, în timp ce încasările din organizarea deconferinţe au stagnat. Hotelul de cinci stele Radisson Blu estedeţinut de compania Bucureşti Turism (BUTU), care mai controleazăşi complexul Centreville Apart Hotel.

Meniuri internaţionale

Meda Vasiliu, directorul de marketing şi de vânzări al hoteluluide cinci stele JW Marriott din Capitală, cel mai mare hotel dupăcifra de afaceri de anul trecut (26 mil. euro), a declarat căsălile Grand Ballroom şi Constanţa Balroom au fost deja rezervateîn luna decembrie pentru petrecerile de Crăciun solicitate decompanii.

"Putem să găzduim în cea mai mare sală de conferinţe, GrandBallroom, 400 de persoane. Companiile pentru care vom organizapetreceri de Crăciun au solicitat mai puţin meniuri tradiţionale şimai mult meniuri internaţionale cu diferite selecţii de salate,preparate din carne de porc, miel, pui şi din peşte sau fructe demare, precum şi o varietate de deserturi", a declarat ea, adăugândcă cel mai ieftin meniu, care nu include băuturi, costă 35 de euro,fără TVA, de persoană.

Meda Vasiliu nu a precizat câte companii au solicitat petreceride Crăciun şi nici care este numele acestora, ea a susţinut doar căcererea a rămas la nivelul de anul trecut. Luna decembrie va fi unaplină de evenimente şi pentru hotelul de cinci stele HowardJohnson. "Anul trecut am găzduit în jur de 20 de petreceri deCrăciun pentru companii, cu o participare medie de 140 de persoane.Ne aşteptăm ca în decembrie 2010 cererea pentru astfel deevenimente să fie similară celei de anul trecut, cu bugeterestrânse în continuare, având în vedere că suntem în al doilea ande recesiune", a declarat Sonia Năstase, directorul general alhotelului de cinci stele Howard Johnson. Ea a mai precizat căsolicitările pentru petrecerile de Crăciun au venit de lacompaniile din domeniul IT&electronice, avocatură, medical,FMCG şi bancar. "Preţurile meniurilor pentru aceste petreceripornesc de la 25 de euro de persoană, fără TVA, la acesteaadăugându-se costurile cu echipamentele tehnice, DJ-ul sau altecerinţe speciale de entertaintment venite din partea clienţilor", aprecizat Sonia Năstase.

Orange a ales un hotel de 5 stele

Una dintre marile companii care va organiza o petrecere deCrăciun într-un hotel de cinci stele din Capitală este Orange. "LaOrange se organizează trei petreceri de Crăciun, în funcţie deregiunile ţării. Petrecerea de Crăciun se adresează tuturorangajaţilor Orange. Cel mai greu a fost să găsim un local înBucureşti astfel încât să încapă în jur de 1.500 de persoane, darîn final am ales un hotel de cinci stele care ne pune la dispoziţieun spaţiu foarte mare pe două niveluri. Pentru celelalte regiuni,petrecerile se vor organiza în cluburi", au declarat reprezentanţiiOrange. Sursele citate nu au precizat bugetul alocat pentru aceastăpetrecere şi nici numele hotelului din Capitală în care petrecereava avea loc. Ei au transmis doar că bugetul include localul,serviciile de catering, de animaţie şi cadouri pentru angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO