Companii

Petrolsub a anuntat ca isi opreste de astazi activitatea

01.04.2005, 00:00 114


Rafinaria Petrolsub Suplacul de Barcau isi inceteaza activitatea incepand cu data de astazi, potrivit anuntului facut de reprezentantii societatii pe Bursa de Valori Bucuresti. Motivul acestei hotarari este incetarea valabilitatii contractului de procesare a titeiului incheiat intre rafinarie si Petrom.


In urma cu o saptamana, directorul general al rafinariei, Horea Savan, si directorul economic, Emilia Nutas, si-au inaintat demisiile.


Cei doi sunt angajati ai Petrom si au fost detasati la Petrolsub pe perioada derularii contractului de procesare de titei incheiat intre cele doua societati.


O data cu expirarea acestuia au expirat si detasarile celor doi directori, astfel ca acestia si-au dat demisia din motive personale si au anuntat actionariatul societatii. Cei doi directori nu au putut fi contactati pentru comentarii.


Petrom si-a aratat intentia de a furniza in continuare petrol catre rafinarie, pentru ca aceasta sa fie mentinuta in functiune, propunand actionarilor incheierea unui contract de livrare cu plata in avans sau cu prezentarea unor garantii bancare.


Deocamdata, nimeni nu a convocat adunarea generala a actionarilor pana in acest moment, iar in actele societatii figureaza in continuare administratorii demisionari, se mai arata in anuntul facut de companie la BVB.


Compania este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori, actionarii principali ai rafinariei fiind Eurohouse Bucuresti si Fertinvest, cu sediul in Insulele Virgine, care detin 43,65% din actiuni, si Euro Trading Chemicals Bucuresti, cu 7,55% din actiuni.


Petrolsub este cea mai mica rafinarie din Romania, cu o capacitate instalata de 450.000 de tone pe an si o capacitate operationala de 400.000 de tone pe an.


Rafinaria produce lichid usor, motorina, bitum si pacura pentru asfalt.


Anul trecut, compania a raportat o pierdere de 60 de miliarde de lei (aproape 1,5 milioane de euro), dupa ce in anii precedenti inregistrase profit, la o cifra de afaceri de 29,2 mil. euro.


Ultimul pret de tranzactionare pentru actiunile Petrolsub a fost de 5.100 lei/actiune. Valoarea nominala a unui titlu este de 24.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO