Companii

Petrolul ieftin reduce afacerile Grup Servicii Petroliere

Gabriel Comănescu

Gabriel Comănescu

Autor: Roxana Petrescu

05.08.2015, 00:07 1309

Grup Servicii Petroliere (GSP), compania de foraj marin deţinută de omul de afaceri constănţean Gabriel Comă­nescu, se aşteaptă la o scădere a businessului la nivel consolidat de peste 20% anul acesta, principala problemă pentru firmă fiind ieftinirea abruptă a ţiţeiului.

Situaţia cu care se confruntă Comănescu nu este singulară în contextul în care prăbu­şirea barilului de petrol a generat efecte în lanţ. Marii producători au tăiat bugetele, un exemplu în România fiind decizia Petrom de a-şi reduce cu 30% investiţiile.

Mai departe, furnizorii de servicii şi echipamente s-au confruntat cu proiectele anulate sau îngheţate, unii dintre ei fiind obligaţi să intre sub protecţia insolvenţei, cum a fost recentul caz al Dafora şi Condmag, companii deţinute de Gheorghe Călburean. Spre exemplu, ieri, barilul de petrol se tranzacţiona la pragul de 45 de dolari. În iunie 2014, petrolul atingea maximul de 115 dolari.

„Pentru anul acesta estimăm o cifră de afaceri în jurul a 300 milioane de dolari. Amânarea sau anularea mai multor proiecte, cauzate de scăderea preţului petrolului, a dus la o micşorare dramatică a cererii numărului de proiecte de foraj, acestea nemaifiind economic viabile pentru deţinătorii de concesiuni“, spune Radu Petrescu, directorul de comunicare al Upetrom, grupul controlat de Comănescu din care face parte GSP.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO