Companii

Petrom a dat de gaze în Oltenia: Ar putea fi cea mai importantă descoperire de pe teritoriul României din ultimii şase ani

Petrom a dat de gaze în Oltenia: Ar putea fi cea mai importantă descoperire de pe teritoriul României din ultimii şase ani

Autor: Roxana Petrescu

07.07.2011, 18:27 6346

Petrom, cea mai mare companie din România, spune că rezultateleobţinute din forarea unei sonde la 3.600 de metri adâncime înSud-Vestul României, în regiunea Olteniei, indică faptul că acolos-ar putea afla cea mai importantă descoperire de gaze onshore depe teritoriul României din ultimii şase ani.

"Mă bucur să putem anunţa acest succes care ar putea reprezentacea mai importantă descoperire de gaze onshore din România înultimii şase ani. Rezultatele înregistrate în timpul testelorconfirmă potenţialul zăcământului şi aşteptările noastre în ceea cepriveşte regiunea Olteniei, unde am concentrat investiţiiridicate", spune Johann Pleininger, membru al directoratuluiPetrom, responsabil cu activitatea de explorare şi producţie.

La rândul ei, Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, spune că astfelde rezultate sunt remarcabile în România, ţinând cont de faptul căpe plan local se extrag gaze şi petrol de peste 150 de ani,majoritatea zăcămintelor fiind deja mature. Mai mult, în ultimiiani producţia de hidrocarburi a României se află pe o pantădescendentă.

Potrivit companiei, sonda 4.539 Totea a fost testată la un debitmaxim de circa 3.100 de barili echivalent petrol pe zi.

AFACERI DE LA ZERO