Companii

Petrom a finalizat lucrările de 130 mil. euro la cel mai mare sediu al unei companii locale

Petrom a finalizat lucrările de 130 mil. euro la cel mai mare sediu al unei companii locale

Autor: Roxana Petrescu

30.11.2010, 20:59 409

Petrom, cea mai mare companie din România, a finalizat lucrărilela Petrom City, proiectul imobiliar situat în zona de nord aBucureştiul, unde se vor muta până în primăvara anului viitor cei2.500 angajaţi ai firmei din sediile din Bucureşti şiPloieşti.

Inaugurarea Petrom City va avea loc mâine, investiţia de circa 130de milioane de euro fiind singurul proiect imobiliar de o astfel deanvergură la care lucrările au mers mai departe chiar şi încontextul crizei care a afectat economia locală în ultimii doiani.

Odată cu finalizarea lucrărilor, Petrom, care este printre primiicinci chiriaşi ai clădirilor de birouri, va elibera aceste spaţiiîntr-un moment delicat pentru afacerile imobiliare.
Potrivit celor mai recente infomaţii disponibile, construcţiile laacest proiect au început în primăvara anului 2008, fiind implicaţiîn lucrări circa 4.000 de oameni şi 150 de companii, majoritateadintre acestea fiind româneşti.

Complexul cuprinde cinci clădiri: două clădiri administrativeovale, care se numesc Infinity, o clădire cu forma clasică, Tower,un centru de date şi o centrală cu o capacitate instalată de 5 MWcare va asigura energia necesară funcţionării tuturorsediilor.

Proiectul se întinde pe o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi,fiind localizat în zona de nord a Bucureştiului, la Străuleşti,fiind realizat pe locul unui fost depozit de produse petroliere încărui reabilitare ecologică firma a investit peste 10 milioane deeuro.
Poate cea mai importantă piesă din Petrom City este centrul dedate. Aici se vor afla practic toate secretele celei mai maricompanii din România, dar şi ale grupului OMV, acţionarul majoritaral producătorului local de petrol şi gaze, pentru că centrul dedate de la Bucureşti este identic cu cel de la Viena. Astfel, princele două centre informatice gemene OMV îşi poate controla toateactivităţile globale.

Reprezentanţii companiei nu exclud însă ca acest proiect să fievândut, dar acest lucru nu se va întâmpla până când piaţaimobiliară nu-şi va reveni.

Oraşul Petrom
Valoarea investiţiei: 130 demilioane de euro
Număr de oameni care au lucrat
de la începutul proiectului: 4.000
Număr maxim de oameni care au lucrat într-o zi: 980
Număr de firme care au lucrat pentru proiect:
150, majoritatea fiind din România
Infrastructura IT: 1.500 km de cablu au
fost băgaţi sub pământ
Drumuri construite: 1,7 kilometri
Proiectul a început în aprilie 2008 având ca termen de finalizaresfârşitul anului trecut. Sursa: compania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO