Companii

Petrom a vândut anul trecut cafele şi sendvişuri de 500 mil. Euro

Petrom a vândut anul trecut cafele şi sendvişuri de 500 mil. Euro

Autor: Roxana Petrescu

13.06.2016, 00:07 1962

Petrom, cel mai mare vânzător de benzină şi motorină din România, a înregistrat anul trecut încasări de circa 2,2 mld. lei (500 de milioane de euro) din produsele şi serviciile non-oil, segment care a ajuns unul dintre cele mai importante elemente de diferenţiere din retailul de carburanţi.

Cu o reţea de peste 550 de benzinării, Petrom poate fi considerat cel mai mare proprietar de mici supermarketuri, compania petrolieră reuşind să genereze prin acest segment încasări mai mari decât francezii de la Cora, de exemplu, un business activ pe piaţa locală prin intermediul a 11 hipermarketuri. 

„În 2015, cifra de afaceri obţinută din comercializarea produselor complementare exprimată în lei a reprezentat 15% din cifra de afaceri totală a activităţii de comerţ cu amănuntul, în creştere cu 8% comparativ cu anul anterior, reflectând îmbunătăţirea performanţei şi rezultatul implementării conceptului shop-inshop şi al altor parteneriate strategice”, se arată în raportul anual al companiei petroliere.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO