Companii

Petrom explică de ce este scumpă benzina: cotaţiile au crescut cu 10%, am urcat şi noi preţul cu 10%

Petrom explică de ce este scumpă benzina: cotaţiile au crescut cu 10%, am urcat şi noi preţul cu 10%

Foto: Doru Nica

Autor: Roxana Petrescu

09.11.2011, 13:05 1246

Petrom, liderul pieţei de carburanţi din România, spune că de la începutul anului şi până în prezent, cotaţiile internaţionale de benzină în lei au crescut cu 10% ceea ce a determinat o majorare a preţului la pompă pe piaţa locală pentru acest carburant tot de 10%, deşi cererea şi-a continuat scăderea în perioada de timp analizată.

Tot în intervalul ianuarie-octombrie, preţul barilului de petrol calculat în lei a crescut cu 14%.

În ceea ce priveşte motorina, datele Petrom arată că în perioada de timp analizată cotaţiile internaţionale au crescut în lei cu 14%, în timp ce preţul la pompă a fost majorat cu 11%.

"Pe partea de retail, piaţa îşi continuă scăderea, dar pe segmentul comercial se observă o oarecare redresare a cantităţilor vândute. Formarea preţurilor la pompă ia în calcul cotaţiile internaţionale, taxele şi nivelul de concurenţă iar abordarea noastră a fost întotdeauna conservatoare, aşă că nu am preluat vârfurile în preţurile la pompă", a explicat Daniel Turnheim, CFO-ul Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO