Companii

Petrom externalizează centrul de date către IBM, într-un contract de “câteva milioane de dolari”

Petrom externalizează centrul de date către IBM, într-un contract de “câteva milioane de dolari”

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

05.10.2010, 16:17 148

Petrom, cea mai mare companie din România, şi-a externalizatcătre subsidiara locală a IBM, cel mai mare furnizor de servicii ITdin lume, centrul de date, în cadrul unui contract pe zece ani, cuo valoare de "câteva milioane de dolari", potrivit unui anunţtransmis de cele două firme.

"Prin acest acord, Petrom va beneficia de experienţa unui liderde piaţă în administrarea centrelor de date, iar utilizarea încomun a spaţiului şi facilităţilor vor avea un impact pozitivasupra costurilor noastre", a precizat Reinhard Pichler, directorulfinanciar al Petrom.

Centrul de date este amplasat în campusul Petrom City şi estealimentat în totalitate de centrala electrică din cadrul PetromCity. Acest centru de date este unul dintre cele mai moderne dinEuropa.

IBM va oferi o gamă largă de servicii specifice unui centru dedate, cum ar fi servicii de găzduire, de instalare, de cloudcomputing, precum şi servicii suplimentare cum ar fi cele decontinuitate in business, servicii de back-up şi de recuperare adatelor în cazul unor calamităţi.

"Acest acord va ajuta Petrom sa diminueze costurile de operareale centrului de date, permiţând IBM să le ofere clienţilor săi oîntreagă suită de servicii IT într-o manieră eficientă din punct devedere al timpului şi costurilor", a precizat Mihai Tudor, CountryGeneral Manager, IBM România. "Acordul arată importanţa dată de IBMdezvoltării operaţiunilor sale în pieţele în curs de dezvoltare şine aşteptăm ca până în anul 2015, circa 25% din veniturile noastresă provina din pieţele emergente, printre care se află şiRomânia."

Contractul a fost semnat luna trecută, potrivit IBM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO