Companii

Petrom renunţă la 30 de zăcăminte: Pot prezenta potenţial pentru alţii

Petrom renunţă la 30 de zăcăminte: Pot prezenta...

Autor: Roxana Petrescu

13.11.2014, 00:07 933

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, renunţă la 30 de zăcăminte onshore productive, dar care au un aport marginal la totalul producţiei, de până la 0,6%, spunând însă că acestea ar putea prezenta potenţial pentru alte companii.

Ţinând cont de preţul actual al barilului de petrol şi de producţia totală a companiei anul trecut, valoarea producţiei din cele 30 de perimetre poate fi estimată la peste 30 mil. dolari.

„Ca parte a procesului de optimizare a portofoliului de zăcăminte, OMV Petrom are în vedere transferul licenţelor de exploatare pentru aproximativ 30 de zăcăminte onshore productive. De asemenea, sunt vizate şi o serie de zăcăminte onshore scoase din producţie, la a căror licenţă compania urma să renunţe. Zăcămintele sunt amplasate în diferite zone ale ţării. Acestea au o contribuţie marginală în producţia totală a diviziei explorare şi producţie din OMV Petrom (cumulat, până la 0,6% din producţie), însă pot prezenta potenţial pentru alte companii, care ar putea îmbunătăţi performanţele zăcămintelor prin aplicarea unor tehnologii de producţie diferite, prin creşterea eficienţei“, au declarat reprezentanţii Petrom.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- câte zăcăminte exploatează Petrom , producţie de hidrocarburi a companiei

- ce spun reprezentanţii Petrom despre transferul licenţelor de exploatare 

- detalii despre rezultatele financiare ale companiei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO