Companii

Petromidia, cea mai mare rafinărie a României, a revenit în piaţă: marjele de rafinare din prima jumătate a anului au susţinut rezultatele din T3/2021

Petromidia, cea mai mare rafinărie a României, a...

Autor: Roxana Petrescu

17.11.2021, 10:30 375

De la finalul lunii octombrie, instalaţiile Petromidia, cea mai mare rafinărie din România, au ajuns la capacitate maximă, după o pauză de aproape patru luni în urma exploziei din 2 iulie La momentul incidentului, ZF a estimat că unitatea va sta oprită între 3 şi 6 luni de zile.

„Activităţile de producţie ale rafinăriei Petromidia au fost reluate la sfârşitul lunii septembrie 2021, instalaţiile tehnologice fiind repornite treptat, astfel că până la finalul lunii octombrie 2021 să atingă eficienţa optimă de funcţionare. În ceea ce priveşte instalaţia Hidrofinare Petrol Motorină (HPM), aceasta a fost izolată tehnologic, finalizarea reconstruc­ţiei şi repornirea urmând să aibă loc în cursul anului 2022”, se arată în raportul pentru al treilea trimestru al anului publicat de Rompetrol Rafinare, compania care operează unitatea de rafinare a petrolului din Năvodari, singura cu ieştire strategică la Marea Negră.

Pe 2 iulie, în jurul prânzului, a izbucnit un incendiu în zona instala­ţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia. Ca urmare a acestui incident, soldat cu trei morţi, operaţiunile rafinăriei au fost sistate, fiind demarate mai multe investigaţii privind cauzele producerii exploziei. La acel moment, specialiştii consul­taţi de ZF au precizat că oprirea unităţii, care reprezintă 40% din capacitatea de rafinare naţională, ar putea dura între 3 şi 6 luni de zile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO