Companii

Phil Heasley, CEO al ACI Worldwide: Am ales Timişoara, şi nu Bucureştiul pentru că era competiţie mare în IT în Capitală încă de acum un deceniu

Phil Heasley, preşedinte şi director general al ACI Worldwide: Deocamdată, nu vrem să ne extindem şi în alte oraşe din România, vrem să rămânem doar în Timişoara.

Phil Heasley, preşedinte şi director general al ACI Worldwide: Deocamdată, nu vrem să ne extindem şi în alte oraşe din România, vrem să rămânem doar în Timişoara.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.07.2017, 00:05 441

Compania americană ACI World­wide, care dezvoltă software pentru plă­ţile electronice, are în plan să anga­jeze 50 de oameni pe posturi de ingineri şi de specialişti în IT în centrul său de dez­vol­tare din Timişoara până la finalul acestui an. În prezent, compania are 200 de angajaţi în oraşul de pe Bega şi şi-a mu­tat recent biro­u­rile în una din clă­dirile pe care omul de afaceri Iulian Dascălu le construieşte în ansamblul Openville. „În urmă cu 11 ani, am ales să venim în Ro­mânia şi am ales Ti­mişoara, nu Bucu­reştiul, pentru că în Capitală com­pe­tiţia în IT era mai mare. Aşa că am decis să dez­vol­tăm noi zona de vest în această direcţie. A­cum, după 11 ani de când sun­tem aici, pot spune că am văzut îmbunătăţiri în oraş şi cred că economia s-a dezvoltat semni­fi­ca­tiv“, spu­ne Phil Heasley, pre­­şedinte şi director ge­ne­ral al ACI Worldwide. Pentru recrutări, compania mizează pe viitori salariaţi care vin iniţial în internshipuri în cadrul firmei. De altfel, dintre cei 200 de angajaţi pe care îi are ACI Worldwide în Timişoara acum, peste 100 şi-au început cariera prin programele de practică universitară. Toţi angajaţii ACI Worldwide din Timişoara sunt români, iar compania îi trimite pe unii dintre ei la specializare în Statele Unite ale Americii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO