Companii

Piaţa berii ar putea termina anul pe scădere după doi ani în care a stat pe linia de plutire. „Creşterea accizei la bere va genera o contracţie şi mai mare a pieţei.“

Piaţa berii ar putea termina anul pe scădere după doi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.07.2022, 00:05 181

Piaţa berii, un sector dependent de puterea de cumpărare, temperaturile din cursul verii şi de competiţii sportive, ar putea reveni în acest an pe un trend descendent după ce guvernul a anunţat că vrea să crească  acciza la alcool începând cu luna august.

„Este greu să anticipăm creştere pentru piaţa de bere până la finalul anului în condiţiile actuale extrem de dificile. Criza economică se adânceşte, iar războiul nu dă semne că se va încheia curând. În plus, anunţul recent al Guvernului României privind creşterea accizei la alcool, inclusiv la bere, ne îngrijorează cu atât mai mult“, a spus Julia Leferman, director general al asociaţiei Berarii României, care reuneşte cei mai mari producători de bere, dar şi câţiva din furnizorii de materie primă pentru industrie.

Piaţa berii a scăzut în primele patru luni din acest an cu 10% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care în 2020 şi 2021 sectorul nu a consemnat evoluţii spectaculoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO