Companii

Piaţa construcţiilor va creşte uşor în acest an, susţinută de lucrările de infrastructură

Piaţa construcţiilor va creşte uşor în acest an, susţinută de lucrările de infrastructură

Foto: Shutterstock

Autor: Ioan Dornescu

23.11.2011, 16:26 359

Piaţa construcţiilor va creşte uşor în acest an şi ar putea consemna un avans mai mare în 2012, susţinută în principal de lucrările de infrastructură, a declarat miercuri preşedintele Patronatului Societăţilor din Construcţii, Cristian Erbaşu.

"În comparaţie cu 2010, în acest an piaţa construcţiilor va termina uşor pe plus. Speranţele noastre se îndreaptă către anul viitor, când piaţa ar putea avea o creştere mai mare, fiind susţinută în special de lucrări de infrastructură", a declarat Erbaşu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că lucrările de infrastructură generează peste 75% din piaţa construcţiilor, dar sectorul ar trebui susţinut şi de proiecte private, cu o evoluţie mai slabă în ultima perioadă, scrie Mediafax.

"Aşteptăm şi investiţiile pe zona privată, unde s-au anunţat multe proiecte, dar nu ştim dacă acestea vor începe în 2012", a spus Erbaşu.

Prezentă la eveniment, Andreea Paul Vass, consilier al primului ministru, a afirmat că piaţa construcţiilor a stagnat în primele nouă luni din acest an la nivelul perioadei similare din 2010, iar constructorii trebuie să înţeleagă că "după o cădere brutală trebuie să treci prin momente de cotitură".

Vass a precizat că România ocupă locul al patrulea la nivelul Uniunii Europene după creşterea de 7,4% din trimestrul al treilea, iar viteza cu care recuperează este mai mare decât media europeană.

Ea a prezentat o parte din măsurile şi programele derulate de autorităţi în domeniul construcţiilor în acest an sau pregătite pentru 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO