Companii

Piaţa de curierat va creşte şi în 2021: este aşteptat un avans de 15%, dar lunile noiembrie şi decembrie, cele mai aglomerate pentru curieri, sunt decisive. Piaţa de curierat a înregistrat anul trecut o creştere de 20% pe fondul accelerării comerţului online, iar cele mai căutate produse au fost cele din zona de fashion, IT&C, electrocasnice şi home&deco

FAN Courier este cel mai mare jucător din piaţa de curierat,  iar anul trecut a reuşit să treacă de pragul de 1 miliard de lei venituri, după un avans de 27% faţă de anul anterior.

FAN Courier este cel mai mare jucător din piaţa de curierat, iar anul trecut a reuşit să treacă de pragul de 1 miliard de lei venituri, după un avans de 27% faţă de anul anterior.

Autor: Miruna Diaconu

25.10.2021, 18:50 175

Piaţa de curierat este aşteptată să crească şi anul acesta, iar creşterea va fi în jur de 15% la nivelul întregului sector economic. Jucătorii din piaţă aşteaptă un avans al pieţei şi în 2021, cu toate că oamenii au putut circula mai mult anul acesta, comenzile online nu au înregistrat  un declin. Astfel, situaţia la nivelul pieţei va fi mai clară după lunile noiembrie şi decembrie, care sunt cele mai aglomerate pentru curieri.

„Piaţa de curierat este în continuă dezvoltare de ani de zile, iar creşterea naturală a fost accelerată anul trecut de pandemie. Este clar că în acest an nu se mai înregistrează boomul de anul trecut, dar creştere va exista, chiar dacă într-o proporţie mai mică. Evoluţa pieţei va depinde foarte mult şi de eventualele măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei. Noiembrie şi decembrie sunt oricum cele mai aglomerate luni din an, ca urmare a Black Friday şi a sărbătorilor, în care activitatea nostră se dublează. Deci ne aşteptăm la o accelerare a creşterii pe final de an, cu sau fără restricţii COVID“, spune pentru ZF Cornel Morcov, chief commercial officer în cadrul FAN Courier.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO