Companii

Piaţa de francize din România a ajuns la 3,3 mld. euro după un salt de 70% în perioada 2015-2018

Raluca Stanciu, managing partner al francize.ro

Raluca Stanciu, managing partner al francize.ro

Autor: Alexandra Cepăreanu

31.10.2018, 00:08 519

Joi 1 noiembrie are loc Forumul Investitorilor în Franciză, ediţia II.

Cifra de afaceri totală a companiilor care se dezvoltă pe plan local în sistem de franciză este estimată în 2018 la 3,3 mld. euro după mai mulţi ani de creştere susţinută. În România, piaţa de francize este încă la început, însă în ulti­mii trei ani se află pe un trend puternic ascendent, valoarea acesteia crescând cu peste 70% în perioada 2015-2018.

„În primul rând piaţa creşte cu aproximativ 11%, iar cifra de afaceri generată de conceptele de francize din România ajunge undeva la 3,3 miliarde de euro. Interesant este că sunt din ce în ce mai multe concepte de francize pe piaţa din România, sunt 500 de concepte care îşi caută par­te­neri“, a spus Paul Voicu, managing partner al francize.ro. Pe piaţa sunt 400 de concepte deja acti­ve şi alte câteva zeci care îşi caută parteneri pentru a se dezvolta în România.

De asemenea, Raluca Stanciu, managing partner al francize.ro, a spus că în ultimii doi ani a observat că din ce în ce mai mulţi antreprenori români se uită spre zona de franciză pentru că sunt domenii care cresc, „sunt companii care au ajuns la maturitate şi doresc să ajungă lideri de piaţă pe segmentele lor şi cred în forţa celor mulţi şi vor să îşi dezvolte businessul prin francize.“

ZF şi francize.ro organizează cea de-a do­ua ediţie a Forumului Investitorilor în Franciză, ce va avea loc pe 1 noiembrie la Bucureşti. Anul trecut, eveni­men­tul a atras peste 300 de oameni de afaceri, manageri şi consultanţi care au venit să îi asculte pe speakerii ro­mâni şi străini.

Evenimentul din acest an va avea peste de 20 de speakeri, antreprenori şi executivi locali, dar şi consultanţi străini.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO